• 0

Vendet më ideale për tu vizituar gjatë muajit Tetor

Vendet më ideale për tu vizituar gjatë muajit Tetor

Vjeshta mund të jetë shumë gjëra. Mund të jetë aroma e ëndërruar e tymit të zjarrit në ajrin restaurues; kunguj në verandë; gjethe flakëruese. Ose, mund të jetë bollëku i pranverës – dhe një kohë e mirë për të eksploruar vende të reja. Ne ju prezantojmë me disa nga vendet më të mira për tu vizituar në muajin Tetor.

Lexoni për të mësuar më shumë.

  1. Darjeeling, Indi

Temperatura: 17 ° C e lartë; 10 ° C e ulët

Sezoni: Dimër

Ky muaj shënon fundin e sezonit monsoon, dhe një kohë e shkëlqyeshme për të vizituar stacionin më të famshëm të kodrave në Indi, pasi shiu dhe mjegulla zhvishen prapa për të zbuluar pamje ekstravagante të Himalayas.

  1. Vjenë, Austri

Temperatura: 15 ° C e lartë; 5 ° C e ulët

Sezoni: Vjeshtë

Harrojeni rutinën për një moment, thjesht merrni tramvajin në periferi, pasi pamjet e horizontit dhe Danubi shtrihen mrekullisht bukur.

  1. Churchill, Kanada

Temperatura: 1 ° C e lartë; -5 ° C e ulët

Sezoni: Vjeshtë

Më mirë të jesh një vizitor sesa një banor në Arctic Churchill, i cili në vjeshtë fiton nderin e dyshimtë për tu bërë “kryeqyteti ariu polar i botës”.

  1. Alpet Japoneze, Japoni

Temperatura: 20 ° C e lartë; 9 ° C e ulët

Sezoni: Vjeshtë

Mrekulli të pasqyruara në liqene dhe lumej me lule jeshile.

  1. Shkretëtira Atacama, Kili

Temperatura: 25 ° C i lartë; 5 ° C i ulët

Sezoni: Pranverë

Kanionet e kuqe dhe dunat e rërës, që gjeogërojnë dhe vjedhin vullkanet, banesa kripe dhe burimet e nxehta shtrihen aq sa syri mund të shohë. Një mrekulli për t’u parë.