• 0

Shkretëtira Sahara e Brazilit është destinacioni turistik më i pavlerësuar i Amerikës së Jugut

Shkretëtira Sahara e Brazilit është destinacioni turistik më i pavlerësuar i Amerikës së Jugut

Lençóis Maranhenses nuk krahasohet me asgjë tjetër në Brazil dhe është relativisht i panjohur në Amerikën e Jugut, që është një bekim: tërheqja natyrore mbetet e ruajtur dhe ekuilibruar në mënyrë të përsosur, me pak zhvillim njerëzor në zonë. Lençóis Maranhenses është një park i gjerë i përbërë nga duna me rërë të bardhë dhe liqene me blu të thellë midis tyre. Me pak fjalë, është mahnitës. Këtu keni gjithçka që duhet të dini për këtë vend të nënvlerësuar.

Parku kombëtar Lençóis Maranhenses, është arsyeja kryesore që turistët futen në rajonin më pak të njohur të Maranhãos.

Rajoni u shpall park kombëtar në vitin 1981. Shtrihet në të gjithë qendrën e vijës bregdetare, duke arritur një sipërfaqe prej 606 milje katrorë (1.570 kilometra katrorë). Ky është një nga peizazhet më të pazakonta dhe më befasues në të gjithë Brazilin. Dunat e gjera të rrokullisura ndryshojnë pamjen e tyre çdo ditë për shkak të erërave që fryjnë rrëmbyeshëm nëpër park. Kjo zonë përshkohet nga shira të furishëm në muajt e parë të vitit. Ky shi lë pas pishina me ujë të ëmbël midis zhytjeve të dunave, duke krijuar një kontrast të mrekullueshëm të së bardhës kundër hijeve blu.

Mënyra më e mirë për të arritur tek Lençóis Maranhenses është nga Barreirinhas, e cila është 155 milje (250 kilometra) nga São Luís, kryeqyteti i shtetit Maranhão. Qyteti ka disa hotele dhe restorante të shkëlqyera për tu kujdesur për vizitorët.

Lençóis Maranhenses është një parajsë e bukurisë marramendëse. Çdo vit, shtohen gjithnjë e sherbime për tu kujdesur për numrin në rritje të turistëve që vijnë në zonë. Se çfarë ndikimi do të ketë kjo gjë është akoma e pasigurt. Tani për tani, ai mbetet një nga destinacionet më të nënvlerësuara dhe të paprishura të Amerikës së Jugut.

Cilin destinacion do ekploronit në Amerikën e Jugut nëse do të kishit të gjitha paratë e botës?